onsdag 21. oktober 2009

En god samvittighet av Alexander Kielland


Fru Warden er en rik kinne, som begynner og skjønne at hun ikke burde bruke penger på dyre klær og ting, men heller hjelpe og bruke penger på de som ikke har det så bra. hun bestemmer seg en dag for og reise til fattig hjem får og se hvordan de har det, når hun kommer der forstår hun at hun har et luksus liv iforhold til mange andre. hun syns veldig synd på famillien men etter hvert innser hun at, det er deres egen feil at de har det sånn. moren i huste er prostituert.
ironien i novellen er at Fru Walder egentlig reisete ti det fattige hjemmet bare for og få god samvittighet, ikke for og gjøre noe bra.

novellens budskap er at alle mennesker trenger omsorg for og holde seg oppe, men det er ikke alltid at den du har omsorg for trenger det mest.
samtidig viser de til at de fattige gjør alt for å utnytte de rike slik at de skal gi de penger. de lyver og stjeler for og få penger av de.
novellen er veldig reaistisk, akkurat det at den fattigefamilie faren har gjort datteren gravid og at fruen i huset er prostituert er veldig realistisk. Det er og veldig realtistisk at miljøet i novellen er et av de fattigste miljøet. At de tar fram kjønnsliv, fattigdom, sykdom og prostitusjon er og veldig realistisk.
det er ingen optmisme i denne novellen, og det gjør den veldig realistisk.





søndag 4. oktober 2009

Særemne referat

Jeg har valgt og analysere reklamefilmen Grandiosa lørdagspizza.
Reklame filmen Grandiosa lørdagspizza er en film som fort fanger din oppmerksomhet , sangen er morsom, og er først og fremst tilpasset for undgdomm, men folk i alle alder liker sangen. Reklamen er med første inntrykk fengende og fargerik.
I reklamefilmen er det skuespillere i alle alder, fra et barn til eg gammel mann som spiller. budskapet til Grandiosa er da at lørdagspizza er en pizza til alle. Målgruppen for denne reklamen er alle mulige slags kulturer, alder og kjønn. 
Reklamen foregår på mange steder, de er de stedene folk flest er, sånn for eksempel i en daglivarebutikk, fotball banen og mange andre steder.
Reklamen er veldig lettlest, du får fort ordene far sangen inn i hodet og personene fra filmen synger med.

budskapet i reklamefilmen er : kjøp Grandiosa lørdagpizza, den er god å med ekte biff og du får med rømmedresing og ikke minst lettvint og lage.

3691a94e50.jpg